google-site-verification=hDOdfGdIJZ2zQ2DZyZFPmyhFRnm_QViDuN3IZ0C5Lvc

Sähköautojen latausratkaisut taloyhtiöille

Kaikenkokoisille taloyhtiöille latauskartoitukset ja latausratkaisut edullisista hidaslatausratkaisuista keskinopeisiin vaihtoehtoihin, paikallisilla mittaroinneilla tai operoinnilla. ​

Taloyhtiöt

Suurin osa sähköautojen latauksista tapahtuu kotilatauksena ja latausmahdollisuus nostaakin taloyhtiön arvio ja haluttavuutta. Näin ollen taloyhtiöt ovat tärkeässä roolissa, kun sähköinen liikenne lisääntyy. Taloyhtiön kannattaa hyvissä ajoin tehdä päätös, miten latausta lähdetään toteuttamaan, jotta sähköjärjestelmä kestää ja jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus lataukseen autopaikallaan. Latauslaitteita valittaessa tulee huomioida kuormanhallinnan ja laskutuspalvelun mahdollisuus. Savo Plugin tarjoaa latausratkaisut kokonaisvaltaisena aina kartoituksesta, sähkösuunnitteluun ja avaimet käteen toteutukseen asti! Ratkaisut voidaan toteuttaa paikallisella mittauksella tai laskutuspalvelun kanssa.

Taloyhtiössä latauksien mahdollistaminen lähtee tarve- ja sähköjärjestelmän kartoituksesta.

Latauksien suunnittelu kannattaa aloittaa taloyhtiössä teetättämällä latauskartoitus. Kartoituksessa kohteen sähköjärjestelmä käydään läpi paikan päällä. Kohdekäynnillä käydään kohteen keskukset ja kaapeloinnit läpi sekä nykyisten lämmityspaikkojen mahdollinen hyötykäyttö latausta varten. Verkkoyhtiön tuntisarjoista käydään läpi liittymän ja kiinteistön käyttöpaikan kuormat ja mahdolliset suurennus mahdollisuudet nykyisellä liittymiskaapelilla. Kartoituksesta tehdään raportti, josta löytyy perustietoa latauksesta ja latausnopeuksista, nykyisen sähköjärjestelmän riittävyys sähköautojen lataukseen, huipputeholaskelmat, 1–2 ehdotusta, joilla latausta kannattaisi lähteä kohteessa toteuttamaan sekä laitekohtaiset kustannusarviot. Raportti pyritään tekemään mahdollisimman selkokielisenä, jotta se palvelee mahdollisimman hyvin hallitusta ja isännöitsijää. Tarpeen vaatiessa kartoitus ja ratkaisumahdollisuudet voidaan käydä läpi myös hallituksenkokouksessa tai teamsin välityksellä.

Savo Plugin tarjoa latauskartoitusta koko Etelä-Savon alueella:

  • Alle 20 autopaikan yhtiöt: 390€, alv 0%
  • 20-40 autopaikan yhtiöt: 490€, alv 0%
  • Yli 40 autopaikan yhtiöt: Tarjouksen mukaan
  • Kokoukseen osallistuminen: 50€ alv 0%.

Tilaa kartoitus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse josua@savoplugin.fi

Savo Plugin tarjoaa taloyhtiöihin latausratkaisut hidaslatauksesta aina keskinopeisiin type-2 latauslaitteisiin taloyhtiön tarpeiden mukaan.

Taloyhtiössä latauksen mahdollistaminen ei välttämättä tarvitse olla kallista ja vaatia isoja remontteja. Isossa osassa kohteista hidaslataus voidaan toteuttaa jokaiselle autopaikalle hyvin pienillä muutoksilla. Hidaslatausta toteutettaessa tulee ottaa huomioon ladatun sähkön laskutus. Paikallisesti luettavalla mittarilla varustuilla latauskoteloilla saadaan latausmahdollisuus toteutettua halvimmillaan alle 300€ / autopaikka. Saatavilla on myös pistorasiakotelot, joissa mahdollisuus laskutuspalveluun, etäohjaukseen sekä ladattaessa että lämmittäessä sekä kuormanhallintaan. Tällaisessa vaihtoehdossa käytetyn sähkön laskutukset eivät jää isännöitsijän tai kenenkään muun harteille vaan rahaliikenne hoituu automaattisesti asukkailta taloyhtiöille. Molemmilla vaihtoehdoilla saadaan latauksen lisäksi jätettyä myös lämmitysmahdollisuus autopaikoille. Lataustehot vaihtelevat normaalien latauskoteloiden 1,8kw:sta superschuko koteloiden 3,6kw:iin.

Keskinopeat type-2 latauspisteet voidaan toteuttaa aina 22kw lataustehoon joko osalle tai jokaiselle autopaikaille. Keskinopeat latauslaitteet voidaan toteuttaa myös yhteiskäyttölaturi periaatteella vaikkapa vieraspaikoille. Saatavilla on myös latauslaitteet joista löytyy type-2 pistoke latausta varten sekä lämmitysmahdollisuus schuko pistorasiasta. Type-2 latauslaitteet on toteutettavissa yhdessä älykkäiden hidaslatauskoteloiden kanssa, jolloin laskutuspalvelut ja kuormanhallinta toimii kaikkien autopaikkojen kanssa samassa taustajärjestelmässä. Latausratkaisut voidaan toteuttaa myös kokonaan paikallisesti ilman taustajärjestelmää paikallisilla mittauksilla ja kuormanhallinnalla.

Ota yhteyttä ja valitaan taloyhtiöllesi sopivin sähköautojen latausratkaisu!​

Ota yhteyttä

Josua Viljakainen
+358 41 3117317
josua@savoplugin.fi

Paras aika tavoitella on arkisin klo. 8-16.00